Terrasbezoek op afspraak in Woonzorgcentrum Ter Meeren


De coronacrisis leidde in Ter Meeren in Neerijse tot een creatieve bezoekregeling: het terrasbezoek. Om het nieuwe bezoekerssysteem te organiseren en controleren, deed het woonzorgcentrum een beroep op de het online reserveringssysteem KeyPlanner.

Online boeken, offline ontmoeten

Woonzorgcentrum Ter Meeren weet uit ervaring dat regelmatig familiebezoek haar bewoners veel deugd doet. De coronacrisis leek deze warme gewoonte echter halt toe te roepen. Gelukkig beschikken de woningen van het centrum over terrassen. De perfecte plaats voor ontmoetingen op een veilige afstand. Om te vermijden dat de buitenplaats een trekpleister werd (en dus onveilig), schakelde Ter Meeren KeyPlanner in. De oplossing voor hun planningsproblemen? Een online kalender op maat met daarin de verschillende terrassen en de beschikbare tijdsblokken voor de bezoekers.

Het woonzorgcentrum heeft via de digitale agenda 100% de controle over haar bezoekregeling. Een schot in de roos, zo blijkt! Bezoekers maken vandaag niet alleen vlot een online afspraak, ze respecteren ook keurig de duur van hun bezoek.

Dagverzorgingscentrum, centrum voor kortverblijf en woningen

Ter Meeren (onderdeel van Woonzorgnet Dijleland) haar gevarieerd zorgaanbod heeft als doel ouderen zo lang mogelijk in de eigen vertrouwde leefomgeving te laten wonen of bij grote zorgnood hen een woonomgeving aan te reiken die herkenbaar, huiselijk en vertrouwd aanvoelt. Volgens de visie van het woonzorgcentrum zijn familie, vrienden en bezoek onmiskenbare schakels in het leven van hun bewoners en daarom altijd welkom.

Terrasbezoek leek ons een goed idee in coronatijden, maar enkel met een goede planning. Op basis van onze input, verzorgde KeyPlanner de technische set-up van ons reservatiesysteem. Het enige wat wij moesten doen, was de link publiceren op onze website. Nu kan familie in 1, 2, 3 een afspraak inplannen via hun smartphone, tablet of computer. Bovendien kunnen wij de timeslots altijd updaten. Heel gebruiksvriendelijk!

Contacteer ons »
Woonzorgcentrum Ter Meeren